zaterdag, 20. december 2008 - 11:51

Korpschef Piet Deelman nieuwe directeur SMVP

Enschede

Korpschef mr. Piet Deelman verruilt de politie Twente per 1 februari 2009 voor de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie. Hij volgt daar de huidige directeur Lodewijk Gunther Moor op, die met pensioen gaat. Dit heeft de politie zaterdag 20 december laten weten.

Piet Deelman is 7 jaar korpschef geweest en heeft 37 jaar bij de politie gewerkt. Over wie Piet Deelman gaat opvolgen is op dit moment niets te zeggen.

Na zeven jaar politie Twente en 37 jaar politiefuncties is het volgens Piet Deelman (1953) tijd geworden voor een nieuwe stap: "Verandering is goed voor mezelf en voor het korps. Ik wil uitdaging houden in het werk en dan helpt een nieuwe functie regelmaat te voorkomen. Ik ben trots dat ik leiding heb mogen geven aan deze grote organisatie waarin veel is bereikt. De politie heeft me ook de ruimte geboden me in te zetten voor landelijke en internationale klussen".

"Er is veel ontwikkeld in het korps en we zijn nu bezig met de afronding van de meest recente veranderingen. Het Twentse korps is een professioneel korps dat nog steeds dicht bij de burgers staat. Het laatste jaar ben ik me gaan oriënteren op iets nieuws en dat heb ik in de SMVP gevonden. Waarbij de verandering en uitdaging zit in de verdieping, met name op het intellectuele vlak. Zingeving blijft daarin ook van belang. De functie bij de SMVP geeft mij de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan het veiligheidsdomein, met een verbinding tussen politieprofessie en de maatschappij."

In 1971 begon Piet Deelman zijn loopbaan op de politieacademie. Van 1975 tot 1997 werkte hij bij de politie Utrecht. In die jaren volgde hij een deeltijdstudie recht, waarbij hij afstudeerde met de scriptie 'Politie, pers en privacy'. In 1997 maakte hij de overstap naar de functie plaatsvervangend korpschef politie IJsselland, om tenslotte in mei 2002 korpschef van Twente te worden.

SMVP
De SMVP is een onafhankelijk stichting die zich richt op veiligheidsvraagstukken op het raakvlak van samenleving en politie. Daarmee wil de SMVP een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie over verbetering van de veiligheidszorg.

De SMVP organiseert bijeenkomsten, ontwikkelt visies en stimuleert onderzoek en wetenschappelijke uitgaven. De voorzitter van het bestuur van de SMVP is mr. Pieter van Vollenhoven, de vice-voorzitter is Hans Wiegel.
Provincie:
Tag(s):