vrijdag, 30. mei 2008 - 19:57

Kosten internet-beveiliging veelal verdubbeld

Amsterdam

ICT-managers zijn over het algemeen tevreden over hun internetbeveiliging. Het kost wat maar dan heb je ook wat, lijkt het credo. Tweederde (67%) van de ICT-managers heeft de laatste twee jaar de beveiligingskosten zien verdubbelen. Vier van de tien managers (39%) verwachten dat hun bedrijf in de toekomst vaker aangevallen zal worden. Opvallend is echter dat zeventig procent van de ICT-managers zegt zich 'niet vaak' tot 'nooit' druk te maken over de beveiliging. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO Technology in opdracht van Tele2 Zakelijk en Juniper Networks.

Negen van de tien (93%) ICT-managers zeggen tevreden te zijn over de huidige internetbeveiliging op het werk. Gemiddeld waarderen ze hun internetbeveiliging met een 7,5.

Men is niet gauw zuinig als het gaat om internetbeveiliging. Bij tweederde (67%) van alle ondervraagden zijn de beveiligingskosten in de afgelopen twee jaar verdubbeld. Meer dan de helft (58%) van de ICT-managers verwacht verder dat de kosten de komende vijf jaar nog eens met meer dan honderd procent zullen stijgen.

Los van deze problematiek geven zeven op de tien managers aan zich 'niet zo vaak' tot 'nooit' zorgen te maken over de internetbeveiliging van het bedrijf, terwijl vier op de tien (39%) verwachten in de toekomst (veel) vaker te worden aangevallen.
Categorie:
Tag(s):