donderdag, 31. juli 2008 - 14:28

Kraagberen voor het eerst naar buiten in Nuenen

Nuenen

Kraagberen-mannetje Moritz en kraagberen-vrouwtje Fredirica zijn vandaag voor het eerst naar buiten gekomen in Dierenrijk Nuenen. Het Brabantse dierenpark is trots op de nieuwe aanwinst.

De twee beren verhuisden onlangs van een dierentuin in het Portugese Lissabon naar het Brabantse dorp Nuenen. De kraagberen krijgen een geheel nieuw verblijf aan het begin van de wandelroute door het park. Dierenrijk is het enige park in Nederland met een tweetal kraagberen.

Het verblijf, dat op een steenworp van het onlangs geopende olifantenverblijf ligt, heeft een glazen wand tot op de grond zodat bezoekers neus aan neus kunnen staan met de vijftienjarige beren die afkomstig zijn uit een dierentuin in Lissabon. Kraagberen komen in het wild met name voor in Zuid-Azië, maar ook in Rusland, Japan, Korea en Taiwan. In Nederland zijn kraagberen een stuk minder vaak te zien: slechts één ander park (DierenPark Amersfoort) heeft één kraagbeer.

Kraagberen worden ook wel Aziatische Zwarte Beren genoemd. Dat komt door hun bijna volledig zwarte pels. Alleen op de borst zit een lichtbeige tot bijna witte kraag. Kraagberen kunnen in dierenparken zo’n 39 jaar oud worden en wegen tussen 65 en 150 kilo.
Provincie:
Tag(s):