dinsdag, 7. oktober 2008 - 23:28

'Kraak de code' bij de Aviodrome

Lelystad

De Kennismaand is aangebroken!! Onder het thema van dit jaar, ‘Kraak de code’, wordt in de herfstvakantie, van 15 t/m 22 oktober, de Kennisweek over de ruimtevaart bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome georganiseerd. Voor nieuwsgierige kinderen van alle leeftijden is dit dé kans om alles te weten te komen over de spannende mysteries van de ruimtevaart en wetenschap

“Hoe kijken satellieten naar de aarde en de sterren? Wat is morsecode nou eigenlijk?� Op een spannende, interactieve manier komen kinderen aan de antwoorden op vragen als deze en veel meer.

Tijdens de Kennisweek staat de Aviodrome in het teken van de wetenschappelijke ‘mysteries’ van ons universum en de technologieën die het mogelijk maken om deze te ontrafelen. Onderwerpen als het klimaat, satellieten en ruimtevaart tot de werking van zonnewijzers en prisma’s komen uitgebreid aan bod.

Mysteries onderzoeken; dat lukt natuurlijk niet door alleen te kijken. Naast de interessante bezienswaardigheden, films en presentaties moeten kinderen daarom ook de handen uit de mouwen steken.

Zo kunnen er vele proeven zelf gedaan worden, waaronder proeven met echte satellietbeelden, het maken van een zonnewijzer en de werking van morsecode.

De Kennisweek bij de Aviodrome wordt georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum, in samenwerking met het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is tijdens de kennisweek van 15 t/m 22 oktober de gehele week geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Deelname aan de Kennisweek is gratis voor alle bezoekers van de Aviodrome.

Voor meer informatie over Aviodrome kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl.
Provincie:
Tag(s):