dinsdag, 4. maart 2008 - 13:38

Krabbé in Museum de Fundatie kent vliegende start

Zwolle

In de eerste drie weken dat het werk van Jeroen Krabbé er te zien was brachten meer dan 10.000 mensen een bezoek aan Museum de Fundatie in Zwolle. Met 'Jeroen Krabbé- Schilder, een retrospectieve' wordt voor het eerst een overzicht gegeven van het oeuvre van Krabbé. Onder de meer dan 250 werken die getoond worden bevinden zich vele nationale en internationale bruiklenen. De tentoonstelling is te zien in Zwolle t/m zondag 1 juni 2008.

Jeroen Krabbé is opgeleid aan de Rietveld Academie en Rijksacademie in Amsterdam. Hij heeft een omvangrijk oeuvre opgebouwd met voornamelijk landschappen die voor een belangrijk deel ontstaan zijn bij zijn vele buitenlandse reizen naar onder meer Marokko, de Verenigde Staten, Rusland, Maleisië, Indonesië en Frankrijk. In Nederland vormen de Overijsselse velden en bossen rond Dalfsen veelvuldig zijn onderwerp. Jeroen Krabbé - Schilder, een retrospectieve is in nauwe samenwerking met de kunstenaar en zijn galerie Francis Kyle (Chelsea, Londen) gerealiseerd.

Verf door de aderen
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is bij Waanders Uitgevers het magazine Jeroen Krabbé - Schilder. Verf door de aderen verschenen, een beknopt overzicht van het meer recente werk van Krabbé met tekstuele bijdragen van Ruud van der Neut, Ralph Keuning en Karin van Lieverloo.

Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die zijn oorsprong vindt in de verzameling van de oud-directeur van Museum Boijmans van Beuningen Dirk Hannema en later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel Het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle." Op Kasteel Het Nijenhuis zijn momenteel 'Otto B. de Kat - het late werk' en 'Weerbarstige eenvoud - Tekeningen van Jos Hermans' te zien.
Categorie:
Tag(s):