dinsdag, 25. maart 2008 - 20:42

Krakeling opgeknapt

Almere

Gedurende de bouw van het nieuwe centrum werd de rotonde, in de vorm van de krakeling, tussen de Hospitaaldreef, Spoordreef en Flevostraat, regelmatig gebruikt ten gunste van de bouw. En dat was te zien! Vandaar dat er nu hard gewerkt gaat worden om de Krakeling weer helemaal op te knappen.

Om overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, zal in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 april en in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 april tussen 21.00 en 6.00 uur gewerkt worden aan de Krakeling. Dit kan geluidsoverlast geven in de vorm van geronk van voertuigen, tevens zal er bij de aanvang van het werk worden gezaagd.

Het verkeer kan tijdens het werk wel doorrijden, maar de snelheid moet beperkt worden. Speciaal om het verkeer te begeleiden zijn er verkeersregelaars aanwezig. Met borden zullen de automobilisten tijdig worden geïnformeerd.

Aan weerszijden van de busbaan wordt de grond opgehoogd waardoor er als het ware twee bulten ontstaan. Daarboven op zullen wat kleine bomen geplant worden tezamen met ander groen. De oversteek voor fietsers en voetgangers van de Krakeling naar de Spoordreef is niet meer nodig. Daar zal de bestrating gelijk getrokken worden.

Half april zal de opknapbeurt ( inclusief nieuwe beplanting) van de Krakeling helemaal zijn afgerond.
Provincie:
Tag(s):