maandag, 25. augustus 2008 - 17:28

Kraker aangehouden bij ontruiming

Dordrecht

De politie heeft op maandagmiddag 25 augustus een ontruiming verricht in het leegstaande restaurant De Grote Griek aan de Spuiboulevard. Daarbij werd 1 persoon aangehouden. Dit heeft de politie maandagmiddag laten weten.

Het pand werd afgelopen weekend gekraakt door krakers. Dit is niet toegestaan omdat het pand nog geen jaar leegstaat. De eigenaar vorderde daarop de ontruiming. De politie ging het pand omstreeks 14.30 uur binnen en trof één persoon aan, een 26-jarige man uit Dordrecht aan die zich had vastgeketend aan een paal.

Gezien de stalen constructie om zijn onderarmen werd de brandweer ingeschakeld om hem los te krijgen. Dit lukte niet waarop de zogeheten BraTra eenheid van het korps Hollands-Midden werd ingeschakeld. Dit speciale team wordt ingezet bij brandbestrijding, traangas incidenten en opheffing van diverse barricades.

Omstreeks 16.15 uur bleek de inzet van het team niet meer nodig te zijn omdat de kraker zichzelf losmaakte en de bezetting daarmee beëindigde. Hij werd daarop aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):