maandag, 9. juni 2008 - 22:07

Kriebeldiertjes zoeken bij het Boomkroonpad

Drouwen

Op woensdag 18 juni organiseert Staatsbosbeheer een actieve doe-middag voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In de boswachterij Gieten-Borger kun je bij het Boomkroonpad op zoek naar allerlei kriebeldiertjes! Samen met de boswachter ga je op zoek naar kleine diertjes die in het water en in het bos leven.

Met een schepnetje op zoek naar allerlei gekriebel in het water: reuze spannend! Zoeken onder takken, boomstammen en tussen bladeren naar nog meer krioelende diertjes. Met een vergrootglas kunnen de diertjes beter bekeken worden. Door gebruik te maken van een zoekkaart kan het diertje op naam gebracht worden. Je weet van te voren nooit wat je allemaal zult vangen. Maar, dat maakt het extra spannend!

Rommel in het bos: de laatste jaren laat Staatsbosbeheer dode bomen en takken in het bos liggen. Deze dode bomen trekken allemaal kleine kriebelbeestjes aan: bijvoorbeeld kevers, torretjes, wormen en insecten. Al deze diertjes zijn zeer nuttig voor het bos. Zij zorgen ervoor dat alle 'rommel' weer wordt opgeruimd. Ook trekken zij weer veel vogels aan, die dol zijn op deze kleine kriebeldiertjes. Denk maar eens aan de specht, die al trommelend in dode bomen op zoek is naar kevers en insecten! Op deze manier komen er dus meer soorten in het bos en wordt het bos steeds mooier.

Ook in het water wonen allemaal diertjes, die je op het eerste gezicht helemaal niet ziet. Maar met een schepnetje vang je allerlei diertjes! Spannend hoor: wat zullen we nu allemaal weer ontdekken? Kom het beleven op 18 juni bij het Boomkroonpad!

De kinder-doe-middag vindt plaats op woensdag 18 juni, begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn € 2,50 per kind. Trek kleren aan die vies mogen worden en ook laarzen zijn heel handig! Plaats: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen. S.v.p. vooraf aanmelden via tel. 0592-377305 of e-mail: info@hetboomkroonpad.nl.
Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.hetboomkroonpad.nl.
Provincie:
Tag(s):