donderdag, 28. augustus 2008 - 21:42

Kringloop gaat niet-bruikbare huisraad ophalen in Sittard-Geleen

Sittard

Inwoners van Sittard-Geleen kunnen bij wijze van proef vanaf 1 september ook huisraad die niet schoon, heel en compleet is laten ophalen door Kringloopcentrum Bis-Bis. Tegen een tarief van €0,20 per kg. Dit heeft het college van B en W in haar vergadering besloten. De proef duurt tot eind van dit jaar. Als de proef slaagt wil de gemeente deze service blijven bieden.

Het kringloopcentrum Bis-Bis haalt al langere tijd gratis huisraad bij de inwoners op. Die huisraad moet dan wel schoon, heel en compleet zijn. Zodanig dat hergebruik mogelijk is. Afgedankte, niet meer bruikbare spullen moeten burgers zelf naar het milieupark brengen.

“Deze extra service hebben we bedacht om een totaal servicepakket rondom het afvoeren van huisraad te kunnen aanbieden� aldus wethouder Ingrid Widdershoven. “Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om zelf hun niet-bruikbare huisraad naar het milieupark te brengen kunnen voor € 0,20 per kg gebruiken maken van deze service. Ze betalen voor deze service €0,02 per kg meer “. Deze extra service heeft geen gevolgen voor de hoogte van de afvalstoffenheffing want de extra kosten worden betaald uit de lagere verwerkingskosten voor restafval en gft per 1 januari 2009. Als de proef slaagt dan wil de gemeente deze service blijven bieden.
Provincie:
Tag(s):