zaterdag, 8. maart 2008 - 17:41

Kritiek op Jeugdzorg na dood peuter Cerise

Hellevoetsluis

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart na de dood van de slechts anderhalf jaar oude peuter, Cerise Lobs uit Hellevoetsluis. Het meisje werd donderdagavond dood in haar bedje aangetroffen terwijl ze onder het bloed zat. Het zesjarige zusje van Cerise, Mariëlle bleef ongedeerd maar is door de politie op een veilig adres ondergebracht. De 28-jarige moeder en haar 23-jarige vriend zijn aangehouden. Het stel zou al geruime tijd bekend zijn bij Bureau Jeugdzorg.

De familie van het stel en de buren hebben hevige kritiek geuit op bureau Jeugdzorg, die in hun ogen te weinig gedaan hebben om het kindje te redden. Vele malen hebben buren en familieleden bij de diverse instantie geklaagd omdat het echtpaar elkaar regelmatig in de haren vloog en er klappen over en weer vielen.

De biologische vader van de beide meisjes, had een zware drugsverslaving en overleed vorig jaar. Enkele dagen na zijn begrafenis trok de nieuwe vriend al bij de moeder in. Het gezin had de rolluiken van de woning aan de Snoek altijd dicht zodat de meisjes volledig in het donker opgroeiden. Bureau Jeugdzorg laat weten dat alle relevante informatie omtrent het gezin onderzocht wordt.

Vrijdag is sectie verricht op het lichaampje van het meisje maar de doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Naar verwachting zal de uitslag in het weekend bekend worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):