vrijdag, 4. januari 2008 - 11:23

'Kritiek op weeralarm is hypocriet'

Arnhem

De recente kritiek op de zogenoemde valse weeralarmen is hypocriet.Dat zegt Edwin Rijkaart oprichter van de website Buienradar.nl.Op de laatste dag van 2007 kraakte CDA-er Joop Atsma kritische noten over de door het KNMI afgegeven weeralarmen. 'Atsma is duidelijk ingefluisterd door een aantal commerciële weerbedrijven.

Hij heeft zich helaas niet het hele verhaal laten influisteren. Er wordt net gedaan alsof er geen overleg is tussen het KNMI en de weerbedrijven. Dat is er wel degelijk. Zoveel zelfs dat tijdens het laatste overleg op de agenda stond of de frequentie wellicht omlaag zou moeten' aldus Rijkaart.

In het laatste KNMI overleg is naar voren gekomen dat Meteoconsult heeft besloten dat haar medewerkers niet langer mogen praten met het KNMI. Het bedrijf is dan ook niet meer bij het KNMI providers overleg aanwezig. Rijkaart vindt dit een uitermate gevaarlijke en ongewenste situatie. 'Als er straks echt wat aan de hand is komen er via de kanalen die Meteoconsult aanstuurt geen waarschuwingen binnen'.
Provincie:
Tag(s):