donderdag, 21. augustus 2008 - 9:56

Kruiden en bijgeloof in HOME

Eindhoven

Op zondag 31 augstus heeft het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven het thema kruiden en bijgeloof. Ook kunnen kinderen deze dag beleven hoe het is om een jager te zijn in de prehistorie.

Heksenkruiden als monnikskap en dolle kervel, heilige kruiden als watermunt en maretak. Het gebruik van kruiden in de middeleeuwen en lang daarvoor toont een wereld waar bijgeloof, volksgeneeskunde en religie samen gaan. Er is een kruidenspeurtocht voor jong en oud. Dus waan je voor even een oud kruidenvrouwtje of een Keltische druide en maak je eigen toverdrank.

De kinder-doe-activiteiten in het prehistorische gedeelte zijn spannend en avontuurlijk. De kinderen gaan dingen doen die een prehistorische jager ook gedaan zou hebben in de ijzertijd. Denk maar aan graan malen, koek bakken en kruidenthee drinken, maar ook kano varen, deeg kneden en speer werpen horen erbij. Al het werk gedurende de dag vonden prehistorische mensen heel normaal en ook de kinderen van toen hielpen een handje mee. Zo gaan ook de kinderen anno 2008 aan de slag met pennen slaan, hout schillen en een geluksamulet maken want een beetje geluk kan iedereen gebruiken.
Provincie:
Tag(s):