maandag, 7. juli 2008 - 20:54

Kruisingen in de N34 tijdens bouwvak open voor verkeer

Op donderdag 10 juli om 6.00 uur worden de ongelijkvloerse kruisingen Borger en Gasselte in de N34 tijdelijk opengesteld voor het verkeer. De ongelijkvloerse kruising bij de Oelenboom in Gieten is afgelopen woensdag 2 juli al opengegaan. De tijdelijke verkeerslichten bij de kruising Asserstraat in Gieten zijn toen ook definitief verwijderd. Door deze tijdelijke openstelling kan het verkeer gedurende de bouwvak ongehinderd gebruikmaken van de nieuwe aansluitingen.

Van maandag 4 tot maandag 18 augustus zijn afrondende werkzaamheden gepland bij Gieten en Borger. Daardoor zijn in die periode de aansluiting bij de Oelenboom in Gieten en de zuidoostelijke afrit bij Borger (vanuit Emmen) nog één keer afgesloten. Tijdens de werkzaamheden blijft de N34 open voor het doorgaande verkeer. Verkeer van en naar Gieten en Borger wordt omgeleid door middel van borden. Op 18 augustus, bij de invoering van de reguliere dienstregeling van het openbaar vervoer na de zomervakantie, zijn de werkzaamheden afgerond.

Na de zomer volgen nog een aantal werkzaamheden, zoals het slopen van het oude viaduct en het aanbrengen van nieuwe bestrating in de Koesteeg bij Borger, de aanleg van het busstation N34 bij Borger en de aansluiting van de Oelenboom op de Asserstraat in Gieten. Volgens de huidige planning zijn alle werkzaamheden op 1 december 2008 klaar.
Provincie:
Tag(s):