maandag, 4. februari 2008 - 11:53

Kruispunt Westerhaven-Westersingel wordt veiliger

Groningen

Het kruispunt Westerhaven-Westersingel wordt veiliger. In de afgelopen vijf zijn daar 21 ongelukken gebeurd, meestal omdat automobilisten geen voorrang verleenden. Het doortrekken van het fietspad in rood over de kruising en het plaatsen van een vluchtheuvel op de Westerssingel moet de veiligheid verbeteren.

Het stadsbestuur komt met de maatregelen nadat de gemeente de verkeersveiligheid van vier kruispunten in de stad heeft onderzocht. Dat was naar aanleiding van vragen van de SP-fractie bij de bespreking van de nota ‘Stap op! Fietsmaatregelen 2007-2010’. De gemeente nam naast het kruispunt Westerhaven-Westersingel ook de kruispunten Korreweg-Rodeweg, Verlengde Lodewijkstraat-Esperantostraat en Steenstilstraat-Schuitendiep onder de loep.

Volgens de afdeling Verkeer en Vervoer zijn er geen maatregelen nodig bij het Kruispunt Verlengde Lodewijkstraat-Esperantostraat. Daar zou geen sprake zijn van een verkeersonveilige situatie. Bij het Kruispunt Steentilstraat-Schuitendiep is onlangs een markering aangebracht die de plaats van de fietser duidelijker maakt. Daarom zijn ook daar, volgens Verkeer en Vervoer, geen extra maatregelen nodig.
Provincie:
Tag(s):