donderdag, 10. januari 2008 - 8:29

Kunstenfestival Groningen uitgesteld tot 2009

Groningen

Het college van B&W heeft besloten het Kunstenfestival Groningen, dat in oktober 2008 zou plaatsvinden, door te schuiven naar 2009. Gezien de culturele doelstellingen van het Groninger college is meer tijd nodig om een nieuw hoogstaand cultureel festival neer te zetten dat recht doet aan de rijke culturele traditie van Groningen.

De gemeenteraad besloot in 2006 extra geld beschikbaar te stellen voor een nieuw cultureel festival in de huidige collegeperiode. Hiermee wil de gemeente een hoogwaardig artistiek festival toevoegen aan de succesvolle festivals, zoals Noorderzon, Noorderlicht en Noorderslag. Voor de organisatie riep de gemeente Groningen de stichting Kunstenfestival Groningen in het leven.

Uitgangspunt blijft een festival met internationale allure waarin de doelen van de nieuwe cultuurnota 2009-2012 doorklinken: de wijk als werkplaats, internationalisering en talentontwikkeling. De programmering wordt aangevuld met bijzondere producties en manifestaties. Bovendien wil de gemeente Groningen met het nieuwe festival het imago van Groningen als prominente cultuurstad én ‘City of talent’ verder versterken.

Het 125-jarig bestaan van de Stadsschouwburg maakte deel uit van het beoogde Kunstenfestival 2008. Het college kijkt naar een andere passende invulling van het 125 jarig jubileum van de Stadsschouwburg in oktober 2008.
Provincie:
Tag(s):