dinsdag, 26. februari 2008 - 20:50

Kunstproject Dropstuff.nl

Tilburg

Dropstuff.nl is de naam van een interactief communicatiepaviljoen dat van 29 februari tot en met 28 maart 2008 op De Heuvel in Tilburg staat. Tilburg is het toneel voor de landelijke kick-off van dit rondreizend kunstproject speciaal gericht op jongeren. DROPSTUFF.nl is een nieuw communicatieplatform in het publieke domein, fysiek is het
toegankelijk via een interactief mobiel paviljoen en digitaal via de website
www.dropstuff.nl.

Het project richt zich met name op jongeren en bindt hen met
professionele kunstenaars en twaalf deelnemende Nederlandse musea. Het paviljoen zal van maart 2008 tot eind november 2009 rondreizen langs twaalf centrale pleinen in Nederland.

De landelijke opening vindt plaats op vrijdag 29 februari 2008 om 16.30 uur op de Heuvel in Tilburg. Eerste act is een breakdance-optreden van Hustlekidz. Aansluitend vindt er een debat over ‘kunst en (zelf)censuur’ plaats, gepresenteerd door Filemon Wesselink. Gasten zijn ondermeer Katinka Simonse, Stine Jensen, Jelle Bouwhuis en cultuurmakelaar Bert Matthijssen. In de periode van 3 tot en met 27 maart nemen diverse scholen, op werkdagen van 09.00 tot uiterlijk 17.00 uur, deel aan workshops.
Provincie:
Tag(s):