donderdag, 21. februari 2008 - 13:09

Kunststof apart inzamelen van start

Hoogezand-Sappemeer

De gemeente Hoogezand-Sappemeer voert op 25 februari de maandelijkse inzameling van kunststof verpakkingen in. Doordat de inwoners gratis de mogelijkheid krijgen om kunststof te scheiden van het huisvuil kunnen zij kosten besparen.

De raadscommissie Ruimte heeft op 5 februari het groene licht gegeven voor het inzamelen van kunststof, vooruitlopend op de officiële wijziging van de afvalstoffenverordening door de gemeenteraad, waarschijnlijk in april 2008.

De bewoners van Hoogezand-Sappemeer hebben een brief met de inzameldata voor de rest van 2008 van alle afvalsoorten die huis-aan-huis worden ingezameld. Bij deze brief zitten ook 5 doorzichtige inzamelzakken. Het kan maximaal twee weken duren voordat inwoners de envelop ontvangen.

De inwoners zijn erbij gebaat om te kunnen besparen op de afvalstoffenheffing, zo vindt het college van B&W. Vanaf 1 januari 2008 betaalt de supermarktklant in Nederland namelijk een verpakkingsbelasting, een extra heffing die is verwerkt in de aanschafprijs van producten die zijn verpakt in kunststof. Door kunststof apart in te zamelen verdwijnt er minder afval in de grijze minicontainer of de ondergrondse container waarvoor per lediging of storting betaald moet worden.

Na 31 maart zijn de zakken gratis tijdens openingstijden af te halen bij het gemeentehuis, het Afval AanbrengPunt (AAP) en de Composteerlocatie in Sappemeer. Dit geldt ook voor de supermarkten Jumbo, Albert Heijn, Super de Boer en de beide filialen van C1000 in de gemeente.
Provincie:
Tag(s):