woensdag, 10. september 2008 - 21:25

KvK helpt ondernemers aan succesvolle start

Almere

Een goede voorbereiding is het halve werk! Dit bekende gezegde gaat zeker op voor het starten van een eigen onderneming.

De Kamer van Koophandel helpt ondernemers bij deze voorbereiding en biedt het Starterstraject aan. Donderdag 25 september gaat het Starterstraject in Almere van start. Ondernemers kunnen zich nu al aanmelden.

Tijdens het Starterstraject van de KvK maken startende ondernemers zich de basiselementen van het zelfstandig ondernemerschap eigen. Dit traject biedt een kennisnetwerk dat starters coacht en begeleidt gedurende de eerste stappen van het ondernemerschap.

De Kamer van Koophandel is onafhankelijk en heeft meer dan 100 jaar ervaring in ondernemerschap. Hierdoor heeft zij kennis van alle branches en sectoren, van ondernemen en ondernemers en heeft zij een groot kennisnetwerk opgebouwd. Met deze achtergrond kunnen startende ondernemers er zeker van zijn dat zij na het Starterstraject van de Kamer van Koophandel een goede start hebben gemaakt.

Er zijn twee netwerkbijeenkomsten en deelnemers ontvangen een informatiepakket. In acht bijeenkomsten wordt niet alleen de fiscale en juridische kennis bijgespijkerd, maar er wordt ook ingegaan op de markt: wie zijn de klanten, hoe worden ze gevonden en hoe kan een ondernemer klanten aan zich binden.

Verder leert men hoe een goede bedrijfsadministratie kan worden opgezet en worden er handvatten aangereikt om nog succesvoller te verkopen. De elevator pitch zal als een rode draad door het traject lopen. Op deze manier leren startende ondernemers hun bedrijf binnen een minuut goed te presenteren.

Dat het Starterstraject werkt, blijkt uit de tevreden reacties van oud-deelnemers. Ook heeft een aantal oud-deelnemers aansluitend op het Starterstraject contact gehouden en een bijeenkomst georganiseerd over het outsourcen van ICT. Men blijft van elkaar leren.

Praktische informatie
Het Starterstraject start op donderdag 25 september bij de Kamer van Koophandel, Bolderweg 2 in Almere van 19.00-22.00 uur. Het traject bestaat uit tien bijeenkomsten. De laatste bijeenkomst is op 11 december.

Ondernemers kunnen zich nu al aanmelden op www.kvk.nl/starterstrajectgef. De kosten bedragen 275 euro per deelnemer, inclusief cursusmaterialen en consumpties.
Provincie:
Tag(s):