woensdag, 1. oktober 2008 - 9:53

Kwispelprijs voor leukste hondengebied

Zeewolde

Losloopgebieden voor honden zijn klein, vies en onveilig. Gemeenten in Nederland beperken de uitrengebieden en creëren onaantrekkelijke zones voor loslopende honden. Daarom heeft de Hondenbescherming de Kwispelprijs dit jaar uitgeloofd voor het leukste hondenlosloopgebied.

De winnaar van de Kwispelprijs 2008, het leukste losloopgebied voor honden is het Erkemederstrand in Zeewolde. Het Erkemederstrand geeft honden en baasjes alles wat zij willen. Grote uitrenvelden, bosjes om in rond te snuffelen, geschikt zwemwater en een kopje koffie voor de baas nadien.

De Hondenbescherming moest met een vergrootglas zoeken naar geschikte losloopgebieden voor honden. Gebieden waar honden vrij kunnen rondrennen, ravotten en het water in springen zijn er nog wel maar het worden er elk jaar minder. De Kwispelprijs van de Hondenbescherming is dit jaar voor de eigenaar en/of beheerder van het leukste losloopgebied. Het is nauwelijks een wonder te noemen dat dit een particuliere eigenaar is en geen gemeente. De winnaar ontvangt een cheque van 1500 euro voor het hondvriendelijk onderhouden van het gebied. De prijs zal op Wereld Dierendag, 4 oktober, overhandigt worden aan de winnaar.
Categorie:
Tag(s):