dinsdag, 9. september 2008 - 18:11

La Vuelta doet Venlo aan

Venlo

De Ronde van Spanje zal in 2009 Venlo aandoen. Op 31 augustus 2009 is Venlo de finishplaats, een dag later vertrekken de wielrenners vanuit Venlo. Dit heeft de gemeente Venlo vandaag bekend gemaakt.

De proloog van de Ronde van Spanje wordt verreden op het TT-circuit van Assen, het is de eerste keer dat de Vuelta buiten Spanje start. Daarna gaat de eerste etappe van Assen naar Emmen. De tweede etappe gaat van start in Zutphen en finisht in Venlo. Op 1 september is Venlo startplaats voor de derde etappe, de renners verlaten die dag Nederland via Luik. De belangrijkste reden om Venlo als etappeplaats aan te wijzen is de inpassing van de Vuelta in de Floriadecampagne.

“De komst van de Vuelta naar Venlo levert een belangrijke bijdrage aan de uitstraling en bekendheid van Venlo,� zegt wethouder Mark Verheijen (Economische Zaken, Floriade). “Dit soort evenementen kunnen daarnaast een aanleiding zijn voor allerlei leuke en zinvolle initiatieven eromheen.� Wethouder Ramon Testroote (Sport) vult aan: “De Vuelta draagt bij aan de profilering van Venlo als sportgemeente. Het sluit aan bij evenementen als de jaarlijkse Venloop en de Special Olympics in 2010.�

Woensdag 10 september wordt op het TT-circuit in Assen het officiële startsein gegeven voor de organisatie van de Nederlandse etappes van ‘La Vuelta a Espana 2009’.
Provincie:
Tag(s):