zaterdag, 13. december 2008 - 22:28

Laagvliegers ADO en Roda delen de punten

(Elfvoetbal) Laagvliegers ADO Den Haag en Roda JC zijn in een onderlinge confrontatie blijven steken op 1-1. De puntendeling kwam tot stand via prachtige treffers van Karim Soltani en Marcel Meeuwis. De Fransman Soltani zette ADO Den Haag na 34 minuten op voorsprong, door met zijn linkervoet de bal vanaf een meter of twintig in de kruising te krullen. Aan de andere kant van het veld produceerde Meeuwis een schuiver in de blessuretijd van de eerste helft, die goed genoeg was geplaatst om doelman Robert Zwinkels van ADO Den Haag te verrassen: 1-1.

Aan één serieuze doelpoging bleek het ADO van trainer André Wetzel voldoende te hebben om een punt af te snoepen van Roda JC, dat verreweg het meeste balbezit had en ook veel meer corners mocht nemen dan de thuisploeg. Alleen in de beginfase van de wedstrijd zorgden de Hagenaars voor wat dreiging. Doelpuntenmaker Soltani maakte met zijn solo's het verdediger Edwin Linssen nog wel eens lastig, terwijl Marcel de Jong zijn handen vol had aan dribbelaar Hursut Meric.

Maar dat bleek van korte duur. Toen de Haagse flankspitsen waren uitgeraasd, bleek er weinig aanvallende kracht meer over. Rick Hoogendorp speelde onopvallend, net zoals zijn latere vervanger Bogdan Milic. Het was dat Fransman Soltani één geniale solo in huis had, anders was de volle mep voor Roda JC geweest.

Die ploeg kreeg kansen te over, maar sprong daar bijzonder onzorgvuldig mee om. Buiten de rake trap van Marcel Meeuwis slaagde alleen Linssen er in een écht goede knal te produceren. De door hem geschoten bal werd met een sierlijke duik door keeper Zwinkels onschadelijk gemaakt. Die goalie speelde een redelijke wedstrijd: op de lijn was hij alert en sterk, bij het uitkomen oogde hij onzeker en knalde hij tegen alles en iedereen op.

Ook zijn teamgenoten moesten het ontgelden. In de eerste helft beukte hij Yuri Cornelisse omver en werkte hij Csaba Horváth naar de grond. Die verdediger moest in verband met zijn pijnlijke rug al vrij snel na de pauze worden vervangen door Mitchell Piqué, die in verband met een griepje zijn basisplaats was kwijtgeraakt aan Pascal Bosschaart.