vrijdag, 4. juli 2008 - 14:50

Laatste loodjes voor start Ronde van Wolder

Maastricht

Bij de eerste editie van de 'nieuwe' Ronde van Wolder staan a.s.zondag verschillende grote namen aan de start.Het befaamde bergcriterium voor beloften en eliten zonder contract, dat voor het eerst in twintig jaar weer wordt verreden, kent een voorlopige deelnemerslijst waarop de naam prijkt van Leon van Bon.

De voormalig Nederlands kampioen en touretappewinnaar koerst tegenwoordig voor het Trek Marco Polo Cycling Team. Regionale favorieten die aan de start verschijnen zijn onder meer Tjarco Cuppensen Rik Kavsek, beiden uit Landgraaf, en Rob Ruygh uit Valkenburg, die afgelopen zondag de beste Limburger was bij het NK voor beloften.

Sonny Lardenoije, Gijs Brouwer, Thomas Rieff, Job van den Heuvel en Robert Cohnen zullen de Maastrichtse eer verdedigen. De Duitser Michael Schweizer zal in Wolder zijn leidende positie in het Mediaan Euregioklassement proberen te behouden. Hij zal starten in de leiderstrui, die behoort bij dit klassement, waar de Ronde van Wolder deel van uit maakt.

De wedstrijd voor beloften en eliten start om 15.00 uur. Vanaf 09.00 uur worden er overigens al diverse wedstrijden verreden voor recreanten, jeugd, prominenten en junioren.
Provincie:
Tag(s):