donderdag, 19. juni 2008 - 18:46

Laatste vakantiecheck aan grens

Scheemda

Met de vakantieperiode in het vooruitzicht zal het Korps landelijke politiediensten (Klpd) weer starten met de vakantiecheck aan de grens. Op 28 juni, 12 en 19 juli 2008, zijn er op zes verschillende locaties service-infopunten voor vakantiegangers die op doorreis zijn naar het buitenland. De Verkeerspolitie van het Klpd, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, ANWB/Wegenwacht, Veilig Verkeer Nederland, Douane, Rijkswaterstaat, Duitse Autobahnpolizei, Federale Wegpolitie België, Gendarmerie Nationale Frankrijk en Het Nieuwe Rijden, verzorgen deze service-infopunten voor het zesde jaar.

De diverse verkeersorganisaties zullen onder meer letten op vermoeidheid in het verkeer, het gebruik van kinderbeveiligingsmiddelen, aantal inzittenden, de bandenspanning, zicht via de spiegels, verlichting, de technische staat van de banden en de gewichten het voertuig en eventueel caravan.

De KLPD wijst bestuurders er op dat zij hun voertuig voor vakantie bij de dealer moeten aanbieden voor keuring en onderhoud. Voor een laatste vrijwillige check en de actuele verkeersinformatie zijn deze service-infopunten iaan de grens ingericht om de vakantiegangers met een veilig gevoel op weg naar het buitenland te helpen.

De controles vinden plaats tussen 06.00 uur tot 13.00 uur op de volgende locaties:

Zaterdag 28 juni 2008:
A7 grens Duitsland - Scheemda, parkeerplaats ‘Meedernertol’

Zaterdag 12 juli 2008:
A 12 grens Duitsland – Duiven, parkeerplaats ‘Oudbroeken’
A 16 grens België – Breda, parkeerplaats ‘Hazeldonk’
A 67 grens Duitsland – Venlo, parkeerplaats ‘Zwarte Water’

Zaterdag 19 juli 2008:
A 2 grens België – Eijsden, parkeerplaats ‘Knuvelkes’
A 12 grens Duitsland – Duiven, parkeerplaats ‘Oudbroeken’
A 16 grens België – Breda, parkeerplaats ‘Hazeldonk’

Naast de vrijwillige service check wordt er ook informatie verstrekt over de actuele verkeerssituatie in het buitenland.
Provincie:
Tag(s):