vrijdag, 1. februari 2008 - 9:27

Ladingdieven op heterdaad betrapt

Apeldoorn

De politie van Apeldoorn heeft in de nacht van woensdag op donderdag 31 januari vier mannen uit Eindhoven op heterdaad betrapt bij een diefstal van lading bestaande uit tv-plasmaschermen, uit een vrachtwagen op parkeerplaats de Somp langs de A50 in Apeldoorn.

Drie mannen in de leeftijd van 19, 21 en 22 jaar konden ter plaatse worden opgepakt, de vierde verdachte zag kans om te vluchten. Zijn identiteit is bekend en zal naar verwachting binnenkort worden ingerekend.

Tijdens de surveillance rond 01.00 uur op de parkeerplaats zagen politiemensen dat het zeil van een vrachtwagen was opengesneden en de lading, bestaande uit o.a. tv-plasmaschermen, was geïnspecteerd. Omdat de politiemensen vermoedden, dat de diefstal was voorbereid en nog een vervolg zou krijgen, hebben ze met ondersteuning van collega’s de situatie in de gaten gehouden.

Een uur later arriveerde een bestelauto waarin zo’n 45 dozen met schermen waren overgeladen. Toen de politie ingreep en de mannen aanhield, wist één van hen te ontkomen. Zijn identiteit is bekend en zal in het vervolgonderzoek worden aangehouden.

De bestelauto met de plasmaschermen werd in beslag genomen. De chauffeur van de Russische vrachtwagen lag te slapen en was onderweg voor een rit naar Moskou.

De politie Apeldoorn, maar ook het KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten) blijft de komende tijd extra aandacht besteden aan de ladingdiefstallen op de parkeerplaatsen.
Provincie:
Tag(s):