maandag, 4. augustus 2008 - 19:27

Lagere BTW voor autorijlessen en auto- en fietsonderhoud

Houten

Met een lager BTW-tarief voor autorijlessen, auto- en fietsonderhoud denkt de BOVAG een positieve bijdragen te leveren aan een beter milieu. De bond schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer-fracties om het BTW tarief voor deze zaken naar 6 % te verlagen.

De Europese Commissie heeft voorgesteld om de BTW voor milieuvriendelijke en energiebesparende producten en diensten te verlagen. EU-lidstaten kunnen hiervoor voorstellen indienen. In Nederland geldt sinds 2000 al een laag tarief voor arbeidsintensieve dienstverleners, zoals kappers, schoenlappers en fietsenmakers. Die BTW-verlaging is geldig tot 2010.


BOVAG stelt voor om de 6% BTW voor diensten van fietsenmakers permanent te maken. Daarnaast is een laag BTW-tarief voor rijlessen gerechtvaardigd, omdat in de huidige rijopleiding het Nieuwe Rijden centraal staat, een rijstijl waarmee de CO2-uitstoot met 10% kan worden verlaagd. Ook het onderhoud van autos zou onder het lage tarief moeten vallen, vindt BOVAG. Door de verlaging van de APK-frequentie laten veel automobilisten hun auto minder vaak onderhouden. Door slijtage aan de auto kan de vervuiling door die auto toenemen. Minder BTW verlaagt de drempel om de auto te laten onderhouden.


Datum: 04-08-2008
Provincie:
Tag(s):