donderdag, 3. januari 2008 - 16:04

Lakeside Darts 2008 live vanaf Frimley Green

Vanaf zaterdag 5 januari besteedt SBS 6 ruim aandacht aan het jaarlijkse dartstoernooi in het Engelse Frimley Green, de World Professional Darts Championship, oftewel de Lakeside Darts 2008. Negen Nederlanders treden daar aan om te proberen in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen. De eerste verrichtingen van de darters zijn op 5 januari vanaf 13.55 uur live te zien op SBS 6.

De Lakeside Darts wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap bij het darten, georganiseerd door de British Darts Organisation (BDO). Hoewel een aantal Nederlanders is overgestapt naar de andere bond, de Professional Darts Corporation (PDC), zijn er evengoed nog negen Nederlandse darters die gaan proberen in dit beroemde toernooi de vaderlandse eer hoog te houden.

Niels de Ruiter speelt in de eerste ronde tegen Glenn Moody, Co Stompé neemt het op tegen Carl Mercer, Mario Robbe en Remco van Eijden treffen elkaar, Edwin Max staat tegenover Simon Whitlock en Fabian Roosenbrand treft tenslotte winnaar van de International Darts League en de World Darts Trophy 2007 Gary Anderson als tegenstander. Bij de vrouwen treedt veelvoudig finaliste Francis Hoenselaar aan tegen Stephanie Smee en spelen Karin Krappen en Rilana Erades tegen elkaar.

De halve finales op zaterdag 12 januari zijn vanaf 15.25 uur live te zien. De finale wordt op zondag 13 januari vanaf 18.55 uur rechtstreeks uitgezonden.
Categorie:
Tag(s):