maandag, 31. maart 2008 - 14:35

Lancering campagne om jongeren te enthousiasmeren voor bouwsector

Oegstgeest

Maandag 31 maart werd op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest het startschot gegeven voor de campagne ‘The Skyline is Yours’. Deze campagne is een initiatief van werkgeversorganisatie (Bouwend Nederland), werknemersorganisaties (FNV Bouw, CNV Hout en Bouw) en kenniscentrum Fundeon.

Nederland staat voor een enorme bouwproductie de komende jaren en om jongeren enthousiast te maken voor een baan in de bouw- en infrasector lanceerden Elco Brinkman van Bouwend Nederland, Dick van Haaster van FNV Bouw en Arend van Wijngaarden van CNV Hout en Bouw vandaag de drie jaar durende instroomcampagne op de middelbare school in Oegstgeest.

De drie voormannen vlogen vanochtend symbolisch langs de Rotterdamse skyline naar school, om daar vervolgens gastcolleges te geven aan de leerlingen over de interessante en afwisselende carrièremogelijkheden in de bouw- en infrasector. “Het is belangrijk dat iedereen die betrokken is bij de werving en het opleiden van nieuw talent de handen ineen slaat om jongeren binnen te halen én te houden. Hoe meer onderwijsinstellingen en bedrijven in de bouw- en infrasector meedoen, des te krachtiger de uitstraling van deze campagne�, aldus Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland.
Provincie:
Tag(s):