woensdag, 10. september 2008 - 22:20

Landhotel Cox krijgt afrit van N280-Oost

Roermond

De Provincie Limburg, Gemeente Roermond, Cox Tankstation BV en Landhotel Cox BV hebben woensdag de intentieovereenkomst ‘Ongelijkvloerse kruising N280-Oost’ ondertekend. Met deze intentieovereenkomst wordt de basis gelegd voor de aanleg van een viaduct in de noord-zuid richting over de N280-Oost, met een aansluiting op Maalbroek.

De drie partijen streven ernaar te komen tot een gezamenlijke variant waarin sprake is van een toeristisch-recreatieve verbinding voor fietsers en voetgangers tussen de wijken Asenray en Boukoul. Tevens voorziet de variant in een adequate ontsluiting van het tankstation en het Golden Tulip Landhotel Cox. Het nieuw te bouwen viaduct wordt aangelegd ter hoogte van de Witteweg in Roermond en sluit aan op Maalbroek.

De aanleg van de ongelijkvloerse kruising wordt gefinancierd door de Provincie Limburg, de Gemeente Roermond, Cox Tankstation BV en Landhotel Cox BV. Een gedeelte van het budget komt uit de aanbestedingsmeevaller van de A73. De start van de aanleg van de ongelijkvloerse kruising N280-Oost is voorzien voor medio 2010.
Provincie:
Tag(s):