zondag, 1. juni 2008 - 18:10

Landmachtdagen in Oirschot druk bezocht

Oirschot

Naar schatting 120.000 mensen hebben de afgelopen drie dagen de Landmachtdagen in Oirschot bezocht. De organisatie mag spreken van een groot succes. De Landmacht heeft op de defensieterreinen in Oirschot groots uitgepakt. Voor zowel jong als oud was er een hoop te zien en te beleven.

Op militaire basis ging de meeste aandacht naar de spectaculaire demonstraties op twee demonstratieterreinen. Hierbij voerden infanterie-eenheden acties uit, ondersteund door tanks en helikopters. Ook kon men zien hoe een Combined Arms Team in Uruzgan opereert. Getoond werd hoe zorgvuldig met tolken een relatie met de lokale bevolking wordt opgebouwd en hoe de gevaarzetting is ten aanzien van bijvoorbeeld mijnenvelden en allerhande vijandigheden. Vervolgens raakten ‘onze jongens’ verwikkeld in een heus vuurgevecht met de ‘Taliban’.

Daarnaast ontbraken de Special Forces niet met hun demonstraties parachute springen. Het publiek kon vanaf grote tribunes de demonstraties live bijwonen en op grote beeldschermen volgen. Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries was zondag ook aanwezig bij de grote demonstraties.

Tevens waren er talloze informatiestands waar het publiek kennis kon nemen van alle mensen en middelen die tezamen het Nederlandse Landmacht vormen.

Dit succesvolle weekend vormt zo een mooie opmaat voor de Open Dagen van de Luchtmacht op 20 en 21 juni in Leeuwarden.


Video: Rolf Pieters
Provincie:
Tag(s):