woensdag, 1. oktober 2008 - 20:48

Lange Frans, Baas B en Jörgen Raymann op Landelijke Politiedag (EMBARGO TOT DONDERDAG)

Assen

De politiekorpsen van Groningen, Fryslân, en Drenthe en de Koninklijke Marechaussee laten zaterdag 11 oktober op de Landelijke Politie Dag (LPD) in Assen hun inwoners zien wat de Noordelijke politiekorpsen allemaal in huis hebben. De locatie voor de LPD is de TT-hall nabij het TT-circuit aan de Haar 11 in Assen, dichtbij A28.

De Landelijke Politiedag kent dit jaar net als vorige jaar het thema ‘Beleef het zelf!’. In het Noorden is voor het subthema ‘multicultureel vakmanschap’ gekozen. Oftewel: de politie voor en door iedereen. Met dit thema wordt de politiedag extra aantrekkelijk voor mensen van niet-westerse afkomst. De politie laat zien dat diversiteit kracht en energie uitstraalt. Een politie waarin ook burgers met een diverse afkomst zich herkennen en waarin vertrouwen bestaat.

Het is voor de vierde maal dat de drie noordelijke korpsen de Landelijke Politie Dag aangrijpen voor een gezamenlijke publieksmanifestatie. Het evenement begint om 10.00 en eindigt om 16.00 uur. De LPD staat bol van shows en demonstraties. Zo zijn er natuurlijk demonstraties van de Mobiele Eenheid, politiepaarden- en honden en bikers. Ook is er een optreden van de rappers Lange Frans en Baas B en cabaretier Jörgen Raymann.

Als voorproefje bezoeken Lange Frans en Baas B donderdag 2 oktober een drietal scholen in de Noorderlijke provincies. Beiden heren gaan in politie-uniform en per opvallende politie-auto langs de scholen. In Assen wordt een bezoek aan de vestiging Penta van het Dr. Nassaucollege. In Groningen wordt het Noorderpoortcollege, vestiging Diamantlaan, bezocht. Het ROC Friese Poort aan de Wilaarderburen in Leeuwarden zal ook met een bezoekje worden vereerd. Lange Frans en Baas B promoten de Landelijke Politiedag en hun eigen optreden tijdens die dag.
Provincie:
Tag(s):