dinsdag, 15. juli 2008 - 9:34

Lara Kappenberg prijswinnares gedichtenwedstrijd

Oost Gelre

Op maandag 14 juli heeft burgemeester Henk Heijman Lara Kappenberg als prijswinnares bekend gemaakt van de gedichtenwedstrijd die is uitgeschreven in het kader van “Herinrichting centrumplan Lichtenvoorde�. Lara is leerlinge van groep 8 van Basisschool De Regenboog en heeft het winnende gedicht ingestuurd.

Geheel verrast nam Lara de felicitaties in ontvangst. Naast de felicitaties ontving Lara zelf nog een MP3-speler en won ze voor haar klas een bezoek aan Openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde.

De Markt in Lichtenvoorde krijgt een volledig nieuwe bestrating. In de aan te brengen afwateringsgoten zal een tekst worden gelaserd. Hiervoor is begin dit jaar een gedichtenwedstrijd uitgeschreven, waaraan alle leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in Lichtenvoorde konden meedoen. Het gedicht moest uit 4 regels bestaan, en de inhoud moest bij voorkeur gaan over (de Markt in) Lichtenvoorde.

De 60 ingezonden gedichten zijn beoordeeld door een jury, met als voorzitter burgemeester Heijman, en verder bestaande uit mevrouw M. Broekman, namens de KBO, mevrouw I., Schutte, namens Horeca Lichtenvoorde, mevrouw J. ter Woerds, namens de LOV, mevrouw S. Ansink, namens het Gehandicapten Platform, de heer M. Rietveld, namens de bewoners, de heer H. Winters, namens de kerk en mevrouw L. Reukers namens Antoniushove.

Het gedicht van Lara Kappenberg is als winnend gedicht uitgekozen. Haar gedicht luidt als volgt:

Hier op de Markt
U bent er altijd welkom
De Markt, een plek voor iedereen
Met z’n allen of alleen

Alle groepen 8 van de scholen die hebben deelgenomen aan de gedichtenwedstrijd, hebben een taart voor de hele klas gekregen.

De afwateringsgoten waarin de tekst wordt aangebracht, zijn elk zo’n 30 meter lang. Volgens de planning zullen deze worden aangebracht tijdens de afrondende werkzaamheden op de Markt eind dit jaar.
Provincie:
Tag(s):