donderdag, 3. juli 2008 - 10:20

Led-verlichting in Groninger binnenstad

Groningen

Nadat vorig jaar de Groningen City Club (GCC) tijdens de wintermaanden in de Oosterstraat en op de Westerhaven LED-sfeerverlichting had aangebracht, zal de komende winter de gehele Groninger binnenstad van LED-sfeerverlichting voorzien worden. GCC en de gemeente Groningen werken daarbij samen. Voor deze beide partijen zijn het besparen op de energiekosten, het verhogen van de sfeer en het vergroten van duurzaam handelen de belangrijkste uitgangspunten.

Om GCC in staat te stellen de aanschaf van de energiezuinige LED-verlichting mogelijk te maken, verstrekt de gemeente Groningen € 52.000,- subsidie aan de Groningen City Club (GCC). Bij het afscheid van de vorige voorzitter van GCC, de heer Theo Venema, gaf de gemeente Groningen vorig jaar de LED-verlichting in de Oosterstraat als afscheidscadeau. GCC zal het grootste deel van de Groninger binnenstad de komende wintermaanden gaan voorzien van energiezuinige sfeerverlichting. Dit kost ruim € 100.000,- . Hiervan betaalt de gemeente nu de helft.

De gemeente en GCC zijn in het kader van Binnenstadsmanagement, het samenwerkingsverband tussen gemeente en GCC, met elkaar overeen gekomen om de komende drie jaar de jaarlijkse financiële besparing van € 18.000,- aan energiekosten in onderling overleg in te zetten voor duurzame en energiebesparende maatregelen in de binnenstad.
Provincie:
Tag(s):