donderdag, 3. januari 2008 - 16:01

Leefbaarheidsprijs voor Vluchtelingenwerk Zuidhorn

Zuidhorn

Op donderdag 3 januari 2008, zal burgemeester E, Fennema de jaarlijkse leefbaarheidsprijs uitreiken in het gemeentehuis. De jury van de leefbaarheidsprijs heeft alle inzendingen van 2007 beoordeeld en heeft unaniem besloten de Leefbaarheidsprijs 2007 toe te kennen aan de Stichting Vluchtelingenwerk Zuidhorn.

De jury heeft veel waardering voor het vele en belangrijke werk dat de ongeveer 25 vrijwilligers van het vluchtelingenwerk in de gehele gemeente Zuidhorn verrichten. Ze doen al jaren heel belangrijk werk, terwijl vele vluchtelingen in onzekerheid leefden over de vraag of ze in aanmerking zouden kunnen komen voor een verblijfsstatus of dat ze het land zouden moeten verlaten.

De vrijwilligers zetten zich in om de nieuwkomers intensief te begeleiden en op te vangen. De vrijwilligers zijn contactpersoon en gids voor de cliënt. Ze hebben ondertussen veel ervaring en begeleiden de vluchtelingen op een welhaast professionele wijze.

Onder het motto “wat doun joe veur joen dörp� kent de gemeente Zuidhorn vanaf 1998 ieder jaar de leefbaarheidsprijs toe aan een persoon, vereniging of vrijwilligersgroep die zich bijzonder heeft ingezet voor een dorp binnen de gemeente. De gemeenteraad heeft een prijs ingesteld om zijn waardering uit te drukken voor het vele werk dat op vrijwillige basis in de dorpen wordt verzet. De winnaar krijgt € 500, een oorkonde en wordt bijgeschreven op de ‘wall of fame’, die in de hal van het gemeentehuis hangt.
Provincie:
Tag(s):