vrijdag, 25. januari 2008 - 9:41

Leek geeft nieuwe bedrijven extraatje

Leek

Burgemeester en wethouders van Leek hebben besloten de bedrijven die zich op het nieuwe bedrijvenpark Leeksterveld vestigen, 2 jaar gratis lidmaatschap aan te bieden van de Vereniging Parkmanagement Leek (VPL).

Op deze manier kunnen de bedrijven vanaf het begin kennismaken met de voordelen die de VPL biedt, zoals gezamenlijk groenonderhoud, afvalinzameling en de gezamenlijke inkoop van faciliteiten, waaronder beveiliging, bewegwijzering, telefonie en energie. De VPL werkt op alle bedrijventerreinen in de gemeente Leek, heeft inmiddels 75 leden, een eigen parkmanager en de website www.parkmanagement-leek.nl.

Voor bedrijven is het belangrijk om in een veilige omgeving te kunnen ondernemen. Beveiliging is dan ook een speerpunt van de VPL. Een instrument om collectieve beveiliging op een hoger plan te brengen is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Voor Leeksterhout is dit keurmerk reeds behaald en onlangs verlengd. Op dit moment werkt de VPL aan een beveiligingsplan voor Leeksterveld. Dit moet leiden tot een veilig bedrijventerrein en het behalen en behouden van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Er zijn ideëen om hierbij gebruik te maken van zogenaamde slimme camera 's en sensortechnologie.

De ontwikkeling van het bedrijvenpark vindt in twee fasen plaats. De belangstelling voor Leeksterveld is groot en de komende periode wordt er volop gebouwd in de eerste fase van het bedrijvenpark. Leeksterveld is ruim opgezet met veel groen en water. Door de ligging aan de A7 is Leeksterveld bij uitstek geschikt voor bedrijven waarvoor bereikbaarheid en uitstraling van groot belang zijn.
Provincie:
Tag(s):