woensdag, 8. oktober 2008 - 18:00

Leek opnieuw ondernemers-vriendelijkste in Groningen

Leek

De gemeente Leek is voor derde keer op rij gekozen als ondernemers-vriendelijkste gemeente van de provincie Groningen. Dit bleek dinsdag tijdens de verkiezing van de MKB-vriendelijke gemeente van Noord Nederland, een initiatief van MKB-noord (midden- en kleinbedrijf) in samenwerking met HanzeConnect en de Kamer van Koophandel.

De ranglijst komt tot stand door onderzoek van HanzeConnect en MKB-Noord. HanzeConnect heeft hiervoor ruim 3000 bedrijven ondervraagd, waarbij onder meer de tevredenheid over de eigen gemeente is gemeten. Daarnaast is gekeken naar het imago van de gemeente, beleid en communicatie met betrekking tot het MKB en de hoogte van de lasten voor het bedrijfsleven.

De gemeente Leek scoort zowel goed bij het eigen bedrijfsleven (tevredenheid) als bij ondernemers van buiten de gemeente (imago). Ook wat betreft de locale lastendruk scoort Leek goed, dit wil zeggen dat de lasten voor het MKB relatief laag zijn. De MKB-verkiezing wordt dit jaar voor het eerst ook landelijk gehouden. Op 10 november wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):