dinsdag, 1. juli 2008 - 10:12

Leerkracht en leerlingen onwel op Rafaelschool

Utrecht

Op de Rafaelschool aan het Attleeplantsoen zijn maandagmiddag een leerkracht en een aantal leerlingen misselijk geworden. Vlak daarvoor werd een gasachtige geur geroken in een aantal lokalen. De school is volgens het veiligheidsplan van de school onmiddellijk ontruimd en hulpdiensten zijn gewaarschuwd. De brandweer onderzoekt nog waar de geur vandaan kwam.

De kinderen en leerkrachten zijn gastvrij opgevangen in de nabijgelegen Sayidina Ibrahim-moskee. De leerkracht en vier kinderen zijn ter plekke onderzocht en er zijn geen bijzonderheden gevonden. Voor de zekerheid zijn deze kinderen voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Rond 15.30 uur zijn de andere kinderen met busjes naar huis gebracht en de chauffeurs zijn geïnstrueerd om alert te zijn op klachten. Inmiddels zijn alle kinderen thuis.

De brandweer heeft in de school metingen verricht en heeft geen bijzondere stoffen gemeten. Het RIVM onderzoekt nog luchtmonsters uit de school. Ouders worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de resultaten. De school voor zeer moeilijk lerende kinderen gaat morgen gewoon open.

Indien mensen in de omgeving van de school klachten krijgen kunnen zij contact opnemen met de huisartsenpost. Bij ernstige en acute klachten kunnen mensen direct 112 bellen.
Provincie:
Tag(s):