woensdag, 19. november 2008 - 15:23

Leerling bedreigt docenten met luchtdrukwapen

Brielle

De politie heeft in samenwerking met leerkrachten van een school woensdag 19 november een jongen aangehouden die met een luchtdrukwapen enkele docenten had bedreigd. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Woensdagmiddag rond kwart voor één kreeg de politie melding dat er een jongen met een luchtdrukwapen leerkrachten had bedreigd in een school aan de Anna Hoevestraat. De leraren hebben de jongen overmeesterd.

Agenten namen de verdachte over van de docenten en brachten hem over naar een politiebureau. De 15-jarige jongen uit Oostvoorne is daar ingesloten. De toedracht van de bedreiging ligt mogelijk in een slechtnieuws-gesprek dat eerder op de dag met de scholier is gevoerd.

De examenkandidaat zou zijn meegedeeld dat hij bij zijn gelijkblijvende inspanning, dit jaar zou zakken voor zijn examen. Hij heeft daarop thuis het luchtdrukwapen gehaald en is naar de school gekomen. Het wapen is door politiemensen veilig gesteld en in beslag genomen.

In de school is op dit moment opvang voor leerlingen, ouders en leerkrachten. Deze slachtofferhulp wordt aangeboden door de politie, de school zelf en de GGD. Ook in de avond zal een bijeenkomst plaatsvinden voor de direct betrokkenen. De politie onderzoekt de toedracht.
Provincie:
Tag(s):