dinsdag, 4. november 2008 - 9:29

Leerling Comenius wint tekenwedstrijd

Leeuwarden

Simone Kamstra, leerlinge van scholengemeenschap Comenius in Leeuwarden, heeft de tekenwedstrijd van de Week van de Jeugdzorg in Fryslân gewonnen.

Ze won daarmee een tekenworkshop voor de hele klas. Deze wordt dinsdag 4 november uitgereikt, in vorm van een cheque, door cabaretière Sara Kroos.

Sara Kroos is ambassadeur van de Week van de Jeugdzorg en treedt dinsdag met een speciale voorstelling op in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden voor zo’n 500 leerlingen van scholen uit Leeuwarden.

In totaal kwamen 25 inzendingen voor de tekenwedstrijd voor scholen van basisonderwijs en speciaal onderwijs binnen. Het thema was ‘Thuis’. De jury, onder voorzitterschap van directeur Gabriël Anthonio van Jeugdhulp Friesland, roemde de tekening van de winnares. Deze heeft eendjes en visjes in het water afgebeeld als symbool van thuis. Volgens de jury heeft ze het gevoel van ‘thuis’ het beste overgebracht. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de kunstwerkjes. Alle 25 tekeningen worden daarom ingelijst en opgenomen in de kunstcollectie van Jeugdhulp Friesland.
Provincie:
Tag(s):