donderdag, 20. maart 2008 - 12:47

Leerlingen Alfa-college op buitenlands avontuur

Groningen

Studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het Alfa-college in Groningen gaan ruiken aan de topsportwereld in de Verenigde Staten en Canada. Internationale oriëntatie en uitwisseling zijn de doelstellingen van een studiereis van 26 maart tot en met 8 april.

De studenten volgen de mbo-opleiding Trainer/Coach en zitten inmiddels in hun vierde en laatste jaar. Tijdens hun studiereis maken ze kennis met de profcompetities van de drie grootste sporten van Amerika en Canada: ijshockey, basketbal en honkbal. Op het programma staan o¬nder andere bezoekjes aan Amerikaanse topclubs als de Detroit Red Wings (ijshockey), Detroit Tigers (honkbal) en de Detroit Pistons (basketbal).

Daarnaast gaan de studenten colleges volgen op de universiteiten van Michigan (VS) en Windsor (Canada). Op Lambton College in Sarnia (Canada) kunnen studenten colleges bij een Sport en Recreatieprogramma. De studenten bespreken met hun Amerikaanse en Canadese collega’s onder andere de combinatie van topsport en studie.
Provincie:
Tag(s):