vrijdag, 17. oktober 2008 - 20:18

Leerlingen basisscholen tennissen op straat

Ter Apel

Op woensdagmiddag 15 oktober jl. hebben leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de basisscholen uit Vlagtwedde, Ter Apel, Ter Apelkanaal en Zandberg een workshop Streettennis gevolgd. Streettennis houdt in dat op de straat of schoolplein een baan wordt uitgezet waar de kinderen enthousiast gemaakt worden voor tennis.

De workshop Streettennis is georganiseerd in het kader van het BOS-project door de gemeente Vlagtwedde en het Huis voor de Sport Groningen, samen met lokale tennisclubs uit de gemeente Vlagtwedde. Het BOS-project is erop gericht om beweeg- en gezondheidsachterstanden in de leeftijdsgroep 4 t/m 18 jaar terug te dringen. Dit moet de groei van het aantal jeugdigen met overgewicht stoppen, overgewicht op langere termijn terugdringen, de bewegingsarmoede doen afnemen en overlast door jongeren verminderen. Daarnaast wordt geprobeerd om zoveel mogelijk kinderen tussen de 9 en 12 jaar kennis te laten maken met en enthousiast krijgen voor de tennissport.

Ook op andere locaties in de provincie Groningen worden dit najaar de Streettennis kampioenschappen georganiseerd. De finalisten van de kernen gaan naar de provinciale kampioenschappen. Deze vinden plaats om woensdag 4 november 2008 bij sportcentrum Kardinge in Groningen.
Provincie:
Tag(s):