woensdag, 3. december 2008 - 20:14

Leerlingen Hondsrug College halen ruim 13.000 euro op voor Dance4life

Leerlingen van het Hondsrug College in Emmen en Schoonebeek hebben ruim dertienduizend euro verdiend voor het goede doel. Als enige school in Drenthe deed het Hondsrug College mee aan de landelijke manifestatie Dance4Life. In de Jaarbeurs in Utrecht werd het Hondsrug College uitgeroepen tot één van de beste teams van alle meer dan zestig deelnemende Nederlandse scholen.

De leerlingen van het Hondsrug College zijn vanaf begin oktober bezig geweest met onder meer een sponsorloop, een veiling en een groot schoolfeest. Ook hebben ze koekjes gebakken, auto’s gewassen, flessen opgehaald en kleren verkocht op Marktplaats. De provincie Drenthe heeft een stimulerende rol gespeeld door subsidie toe te kennen aan dit project, zodat de gemaakte onkosten gedekt konden worden.

Bijna 250 leerlingen en begeleidende docenten gingen met bussen naar de Jaarbeurs in Utrecht voor de slotmanifestatie. Diverse artiesten zoals Tiësto en de Partysquad traden hier belangeloos op en maakten dit evenement tot een onvergetelijk gebeurtenis voor de scholieren.

Dance4life is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de bestrijding tegen HIV en Aids. In achttien landen over de hele wereld hebben scholieren acties op touw gezet om geld in te zamelen voor Dance4life.
Provincie:
Tag(s):