woensdag, 12. maart 2008 - 15:38

Leerlingen krijgen 'zuip lessen'

Breda

Woensdag zijn de 2e klassen MAVO van De Nassau in Breda gestart met een lessencyclus over het thema ‘alcohol’. Het is een eigentijds nieuw lesprogramma, dat gebruik maakt van de Elektronische Leer Omgeving. Het lesprogramma gaat over het thema ‘Alcohol’. Jongeren leren wat het drinken van alcohol met je kan doen en maakt hen bewust van de gevaren van alcoholconsumptie. De gemeente Breda heeft in het kader van haar gezondheidsbeleid het initiatief genomen voor de lessen.

“Het voorkomen van alcoholmisbruik door jongeren en alle schadelijke gevolgen voor de gezondheid van dien, is één van de speerpunten in ons lokaal volksgezondheidsbeleid. Ik ben blij dat De Nassau zo actief meedoet aan dit programma�, aldus wethouder Van Yperen van Volksgezondheid.

De gemeente werkt samen met enkele organisaties, zoals de GGD, Novadic-Kentron, GGD regio Breda, het Steunpunt Informele Zorg Breda en het Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid. De Nassau is gevraagd voor dit proefproject en heeft hierop positief gereageerd.
Provincie:
Tag(s):