dinsdag, 16. september 2008 - 22:15

Leerlingen Roelof van Echten: ‘Aan de deur wordt wel gekocht!’

Hoogeveen

Leerlingen van het Roelof van Echten College zetten zich ook in het nieuwe schooljaar weer in voor het goede doel. Na vorige jaar talloze activiteiten te hebben georganiseerd voor weeskinderen in Malawi, dragen ook de nieuwe brugklasleerlingen hun steentje bij met de Malawi Kaartenactie.

Vanaf maandag 22 september gaan de brugklassers van locatie Julianastraat langs vrienden, kennis en familie met ansichtkaarten die getekend zijn door talentvolle leeftijdsgenootjes in Malawi. De scholieren hebben twee weken de tijd om zoveel mogelijk kaarten te verkopen. Een vergelijkbare kaartenactie is afgelopen schooljaar ook gehouden op andere locaties en bleek een daverend succes.

De actie gaat van start met een brugklasfeest op vrijdag 19 september. Thema van het feest is ‘landen’. Leerlingen krijgen onder meer een introductiefilm te zien over Malawi, aangevuld met de ervaringen van een docent die zelf in Malawi is geweest. Zo wordt de leerlingen duidelijk gemaakt waar ze zich voor inzetten en waarom hun hulp zo hard nodig is.

De opbrengst van alle activiteiten tezamen gaat naar de stichting Eva Demaya in Malawi. De stichting zet zich in voor een goede gezondheidszorg in de arme gebieden van Malawi. Eva Demaya heeft in haar zesjarig bestaan een eenvoudig centrum gebouwd, waar onder meer weeskinderen voorzien worden van voedsel en dekens en waar zij helpt met het bouwen van een kleuterschool en het bieden van thuiszorg.
Inmiddels behoren ook kinderopvang, maïsdistributie en het verstrekken van microkredieten tot de mogelijkheden. Daarnaast biedt Eva Demaya financiële ondersteuning aan weeskinderen bij het betalen van schoolgeld of wanneer zij een beroepsopleiding willen volgen.

Alle activiteiten die het Roelof van Echten College heeft georganiseerd worden gesteund door de stichting Wilde Ganzen. Deze stichting steunt wereldwijd kansarme mensen die zich inzetten voor een betere toekomst van hun gemeenschap. Wilde Ganzen staat alleen projecten bij waarvoor scholen, stichtingen of particulieren in Nederland fondsen werven, de zogenaamde particuliere initiatieven.

Na het afsluiten van de kaartenactie is het actievoeren voor Malawi echt ten einde. Pauly Ellenbroek komt namens de Eva Demaya Stichting naar het Roelof van Echten College om de cheque in ontvangst te nemen. Ellenbroek werkte een jaar lang als verpleegkundige voor de stichting in Malawi. Naar verwachting zal de overhandiging plaatsvinden in november.
Provincie:
Tag(s):