vrijdag, 13. juni 2008 - 14:48

Leerlingen van de Muziek-Dans- en Theaterschool

Veendam

Op woensdag 25 juni om 14.00 uur geeft Ankie Beenen, wethouder van cultuur, het startsein voor de leerlingen van de Muziek-, Dans- en Theaterschool om in het centrum van Veendam te musiceren, te dansen en toneel te spelen. De start is op het Museumplein bij de ingang van het cultuurcentrum van Beresteyn. De hele karavaan trekt door het centrum en op diverse plaatsen blijft een groepje leerlingen achter om hun kunsten te vertonen. Na een kort optreden wisselen de groepjes.

In ongeveer een uur worden de volgende locaties aangedaan: La Vache, Museumplein, Pleintje Hema, Bart Smit, ABC-complex, Kunstwerk van Beresteijnstraat, Raadhuisplein. Op het Museumplein staan de levende standbeelden van de theaterafdeling. Om 17.00 uur begint op datzelfde Museumplein op het podium Pop op ’t plein. Verschillende bands van de school en daarbuiten zullen daar optreden, o.a. Mellow, Motown Band, Drop Out, The Amazing DG en Kicks.

Ieder jaar sluit de school het schooljaar af met allerlei leuke activiteiten voor de leerlingen. Dat gebeurt altijd in de school en in de leskamers. Maar, waarom zouden we de Veendammer bevolking niet mee laten genieten van de leuke activiteiten die de leerlingen doen. En hoe goed is het niet, om ook aan de Veendammers te laten zien, wat de leerlingen op de Muziek-, Dans- en Theaterschool leren!

Naast het ‘buiten spelen’ zijn er ook nog andere activiteiten, deels in de school, maar ook nog in de foyer van vanBeresteyn. Op maandag 23 juni is er in de foyer vanaf 16.00 uur een markt voor het verkopen van muziekboeken, cd’s etc. Deze activiteit is er voor de leerlingen van de school, maar staat ook open voor andere belangstellenden. Deze activiteit wordt samen met de bibliotheek uitgevoerd
Provincie:
Tag(s):