zondag, 2. maart 2008 - 20:19

Leerlingen Vincent van Gogh werken in het bos van Baggelhuizen

Assen

Tweede klassers van de vmbo-locatie Salland van het Vincent van Gogh beginnen na de voorjaarsvakantie weer met het onderhoud van ’t Roegestuk. Ze snoeien en plaggen om het gebied in het midden en langs de moeraskant weer open te maken.

Bewoners en wandelaars die al langer in dat stuk bos komen, weten vast dat het eerder een open stukje heide was. In het moerasgebied willen we weer een waterpartij kunnen zien.

De leerlingen van Salland zijn met de gemeente aan de slag gegaan om er weer een open terrein te krijgen. In de loop van de tijd hopen docenten en leerlingen verandering te zien in de planten die er groeien, maar dat wordt een zaak van geduld.

De bedoeling is dat de leerlingen jaarlijks onderhoud plegen in ’t Roegestuk. Zo kunnen ze kennis maken met buitenwerken. In mei gaan de leerlingen van de tweede klassen weer aan het werk in ’t Roegestuk. Dan niet als landschapsbeheerders maar voor eigen onderzoeken voor verschillende vakken. De leerlingen zullen onderzoek gaan doen naar planten, dieren, bodem en water zodra het terrein opgeschoond is en het weer het toelaat.
Provincie:
Tag(s):