dinsdag, 11. maart 2008 - 14:03

Leerlingen VMBO 'warmgemaakt' voor brandweervak

Almere

In Almere maken donderdag 13 maart 70 VMBO-ers kennis met alle facetten van het werk bij de brandweer. De ervaring leert dat je met de werving van brandweerpersoneel niet vroeg genoeg kan beginnen. Daarom ontvangt Brandweer Almere elk jaar een groep leerlingen van het Echnaton op de kazerne in Stad.

Al 7 jaar brengt de derde klas VMBO van het Echnaton een bezoek aan de politie, het leger en aan de brandweer. De scholieren kunnen tijdens beroepskeuzedagen zien hoe het is om te werken bij één van deze overheidsdiensten.

Ook dit jaar leidt Brandweer Almere weer 70 leerlingen rond in die wereld die brandweer heet. Ze leren dat het in die wereld niet alleen draait om rode auto’s en brandspuiten. Naast een oefening met de repressieve dienst, de mensen van de bluswagens, maken ze namelijk ook kennis met het werk van de afdeling Preventie.

Brandweer Almere zoekt vrijwilligers
De gemeente Almere beschikt over drie brandweerkazernes: in Stad, Haven en Buiten. Het korps heeft naast beroepspersoneel ook zeventig vrijwillige brandweermannen en -vrouwen in dienst. Brandweer Almere zoekt versterking voor de vrijwillige brandweer voor de avonddienst, de nachtdienst en in het weekend. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een informatieavond bij Christelle Telgt-Southey via telefoonnummer 036-539 5411.
Provincie:
Tag(s):