maandag, 10. november 2008 - 16:34

Leerlingen vrede en veiligheid Noorderpoort op oriëntatie defensie

Groningen

De Koninklijke Marine organiseert van maandag 10 tot en met vrijdag 14 november de oriëntatiedagen voor 1.500 leerlingen van de MBO-opleiding Vrede en Veiligheid. Dit jaar overnachten alle leerlingen aan boord van marineschip Hr. Ms. Rotterdam. Ook de leerlingen van het Noorderpoort College uit Groningen doen mee aan deze oriëntatiedagen

De leerlingen volgen in deze periode allen twee oriëntatiedagen. Woensdag 12 november komen de leerlingen in aanraking met de Marine in Den Helder. Zij bezoeken een onderzeeboot en krijgen uitleg over de inzet van de schepen. Donderdag 13 november krijgen ze een programma vol actie bij het Korps Mariniers in Doorn met onder andere een touwbaan, klimtoren en fysieke training.

De eenjarige opleiding Vrede en Veiligheid is bedoeld voor jongeren die graag willen werken bij de marine of landmacht, maar na het behalen van een VMBO-diploma nog te jong zijn om te solliciteren. Tijdens de opleiding kunnen de jongeren zich oriënteren op hun mogelijkheden bij Defensie, onder andere tijdens deze oriëntatiedagen bij de Koninklijke Marine. Daarnaast behalen ze een MBO diploma op niveau 1, 2 of 3.
Provincie:
Tag(s):