donderdag, 12. juni 2008 - 10:35

Leeuwarden verbiedt glaswerk rond voetbalwedstrijden Oranje

Leeuwarden

Burgemeester Ferd Crone heeft de Leeuwarder horecaondernemers in de stad een brief gestuurd met het verzoek om op de terrassen plastic bekers te gebruiken in plaats van glaswerk. Op grond van artikel 174 van de Gemeentewet heeft de burgemeester besloten dat het voor, tijdens en na de nog resterende wedstrijden van het Nederlands Elftal op dit EK verboden is om glaswerk op de terrassen te gebruiken. Daarnaast is gevraagd erop toe te zien dat bezoekers niet naar buiten gaan met glaswerk.

Directe aanleiding van het verbod is dat er uit informatie van de politie Fryslân is gebleken dat er rond de voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Italië veel mensen op straat liepen met glaswerk afkomstig uit horecagelegenheden. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor de veiligheid en de gezondheid.

Op de naleving van het besluit zal met het oog op de bescherming van veiligheid en gezondheid en gezien de bevoegdheden van de burgemeester rond de naleving van exploitatievergunningen worden toegezien door politie en gemeente.
Provincie:
Tag(s):