woensdag, 11. juni 2008 - 11:23

Leeuwarden voert strijd tegen fietsendiefstal op

Leeuwarden

Na Drachten lijkt nu ook Leeuwarden de strijd tegen fietsendiefstal op te voeren. In Drachten wordt dan de zogenaamde en succesvolle lokfiets ingezet, in Leeuwarden worden geparkeerde fietsen doormiddel van het framenummer gecontroleerd of ze als gestolen geregistreerd staan.

Zo heeft de politie dinsdagmiddag bij een controle op de Weaze vijf gestolen fietsen aangetroffen. De controle werd met zes politiemensen was eigenlijk bedoeld om op te treden tegen het fietsen in het voetgangersgebied. Hier werden vier fietsers voor bekeurd. Een 43-jarige man uit Leeuwarden reed op een fiets met opengebroken slot en weggevijlde nummers. Hoewel er geen aangifte van deze fiets was, wordt wel aangenomen dat hij gestolen is. Een 49-jarige man uit Leeuwarden reed op een gestolen fiets, waar wel aangifte van was gedaan. Hij verklaarde de fiets te hebben geleend van een 34-jarige stadgenoot. Beiden werden aangehouden.

Verder werden op het Zwitserswaltje twee en op de Lease één geparkeerde fiets aangetroffen, die ook als gestolen gesignaleerd stond. Gezien het resultaat gaat de politie gaat deze controles herhalen.
Provincie:
Tag(s):