vrijdag, 19. december 2008 - 16:21

Legionella-bacterie in zwembad Tropiqua

Veendam

Op een aantal douchelocaties in zwemparadijs legionellabacterie Tropiqua, is na een routinecontrole van het leidingensysteem de legionellabacterie ontdekt. De betreffende douchelocaties zijn per direct afgesloten. Er worden nu passende maatregelen genomen. Het zwembad is gewoon geopend. Na het zwemmen kan gebruik worden gemaakt van de douches in de naastgelegen Sorghvliethal.

Maandag a.s. zullen de leidingen in Tropiqua opnieuw bemonsterd worden. Op deze dag zal blijken of de legionellabacterie is verdwenen. Pas wanneer blijkt dat de bacterie weg is, zullen de doucheruimtes weer worden geopend. Zwemmen kan gewoon! Bezoekers kunnen gebruik maken van de doucheruimten in de naastgelegen Sorghvliethal.

Wie met de bacterie in aanraking komt, raakt niet automatisch besmet. En ook wie wel besmet is, hoeft niet ziek te worden. Als iemand ziek wordt, kunnen de verschijnselen variëren van een lichte griep tot een longontsteking. Een legionella-infectie is met antibiotica goed te genezen, mits op tijd wordt gehandeld. Verschijnselen kunnen gedurende twee tot vijf dagen zijn: koorts, hoofdpijn, spierpijn en hoesten. Ga vooral even bij de huisarts langs wanneer u twijfelt over uw gezondheid.

Het personeel van het Tropiqua is op de hoogte van de legionellabacterie en de te treffen maatregelen. Bij de receptie van het zwembad zijn inmiddels informatiebrieven voor bezoekers neergelegd.
Provincie:
Tag(s):